...den ene halvdelen av interiørfirmaet Edel & fru Hermez...
Her får du innblikk i livet mitt, både privat og professjonelt...

torsdag 28. januar 2010

Et pust av vår...

....selv om snøen lavet ned ute!!
Venninnelunsj, med glade kompiser hjemme,
som utviklet seg til libanesisk familiemiddag!!
(Jeg ELSKER å bare lage masse mat hele tiden - Big Mama - som i en god, itailensk film!!)

Min Cæsar salat (og alle andre Cæsar-salater!)
skal bestå av Romano-salat
sprøstekt bacom
stekte kyllingfiléter
(først i pannen med salt og pepper, så 10 minutter på 200 grader i ovnen)
(husk å la kjøttet hvile før du skjærer i det!)
og MASSE ferskrevet parmesan...

Aïolien her, er nesten hele salaten -
vanskelig -
jeg måtte tømme første forsøket i vasken...

2 eggeplommer
1 ts fransk Dijon-sennep
2 fedd hvitløk
3-4 ansjosfiléter
pepper
nøytral olje

Her er kunsten å spe oljen mens en håndrører hardt -
litt og litt -
slik at den tykner for hver gang!
(jeg prøvde med min nye Bamix stavmikser, men dét resulterte i en tynn suppe!!)
Så - tilsett olje til du har tykkelsen du ønsker på dressingen!


1 kommentar:

Thing sa...

Den salaten ser himmelsk god ut!
Det må være en fryd å få servert de deilige rettene du tryller frem hver eneste dag!