...den ene halvdelen av interiørfirmaet Edel & fru Hermez...
Her får du innblikk i livet mitt, både privat og professjonelt...

søndag 24. januar 2010

Libanesisk kylling og ris...

Med en mann som er halvt libanesisk, har han ventet lenge på at jeg skulle ta fatt på det libanesiske kjøkkenet!! Jeg begynner forsiktig, med denne superenkle retten, som svigermor er en kløpper på! Det er litt anderledes krydderier - og derfor så godt!!

Start med å koke en stor gryte med ris
(her kan eg koke byggris, hvis en vil ha et sunnere alternativ)
Stek mandler, pinjekjerner og (hva heter di nå igjen....) grønne, som man knekker av skallet på... well, DISSE, i olivenolje, til di blir gylne
Stek en pakke kjøttdeig
og krydre til slutt med pepper, allehånde, og KANEL!!
(smak deg frem her, men i hvert fall to ts av di to sistnevnte)
Riv en halv grillet kylling, og ha den i kjøttdeigen

Bland til slutt alt sammen, og tilsett olivenolje til det får en litt fuktig konsistens
Smak til med salt...

Ingen kommentarer: