...den ene halvdelen av interiørfirmaet Edel & fru Hermez...
Her får du innblikk i livet mitt, både privat og professjonelt...

mandag 25. oktober 2010

Jordskokk...




er en merkelig grønnsak...
men ufattelig god!!
Det var May Lis og Erik som introduserte oss for den,
da di lagte deilig middag til oss i Røldal,
med hjort og potetpuré med jordskokk i!!

I kveld ble det suppe av denne potetaktige roten,
som var veldig vanlig i Norge FØR poteten kom på 1800-tallet -
kanskje litt uvant i smaken,
men veeeeldig god...

Skjær/skrell/rens 1 kilo med jordskokk
som has i gryte med smør
sammen med 2 sjalottløk
og 2 fedd hvitløk
- uten at det brunes,
bare blir blankt!

Ha på 1 liter vann sammen med 2 kyllingbuljonger i en eller annen variant!
Etter ca 20 minutter er skokkene møre,
og bruk da stavmikseren i gryten til det blir jevnt!

Spe på med 2 pk kremfløte
salt og pepper
og smak til med ferskpresset sitronsaft!

Tilbehøret var sprøstekt bacon og hjemmelagede krutonger
(som ikke er mere imponerende enn lyst brød stekt i panna med MASSE olje!!)

2 kommentarer:

Lise sa...

Jordskokk er kjempegodt!
Jordskokk sprer seg fort derfor er den blitt sett på som ugress i senere tid. Det gav dog god tilgang på mat før industrialiseringen. Jeg har blitt fortalt, at den holder seg god i jorden selv om frosten kommer, men vet ikke om dette er bedre eller likt med poteten. Har aldri forsøkt i praksis.
mvh
Lise

madebyjulia sa...

Tusen takk for flott oppskrift. Vri dyrker selv jordskokk men ha ikke funnet noen gode oppskrifter før . Denne så kjempegod ut:):)