...den ene halvdelen av interiørfirmaet Edel & fru Hermez...
Her får du innblikk i livet mitt, både privat og professjonelt...

onsdag 5. september 2012

Elg...


...fra 2008 låg i fryseren min...
- omplssert fra fryseren til mor for en tid tilbake...
(det blir fullt når en hamstrer som om det skulle bryte ut krig neste måned...)

Den var mør og god!!
(no wonder!!)

Her kommer min elggryte rett hjem til deg
 - perfekt til sure høstkvelder!!

Brun 2 kilo av elgstek i terninger med salt og pepper.
Tilsett masse sjalottløk og hvitløk under stekingen,
og deretter 1 liter kremfløte,
1 boks crême fraîche,
10 sjampignon i skiver,
2 bokser ananas med saft,
samt 5 gulerøtter i skiver.

Tilsett 10 knuste enebær,
1 ss rognebærgele,
2 ss worchestersaus,
2 kjøttbuljongterninger,
og smak til med salt og pepper.

La det koke i 3-4 timer,
tilsett evt mere vann eller fløte,
og smak, smak, smak!!

Dersom du ønsker,
venter du med gulerøttene til den siste halvtimen,
pluss damp gjerne brokkolikvaster på toppen,
uten å røre de oppi!


Ingen kommentarer: